zoomtext

Deze week is het de jaarlijkse oecumenische Gebedsweek voor de Eenheid. We hebben wel eens de indruk dat de oecumene in deze tijd wat onder druk staat. Des te mooier is, dat we hebben vernomen, dat de bisschop deze oecumenische vieringen erg belangrijk vindt. Gelukkig een hoopvol signaal!
Al vele jaren vieren wij met vreugde in Monnickendam op gezette tijden oecumenische vieringen. Zo ook op zondagmorgen 27 januari om 10.00 uur in de RK Kerk aan het Noordeinde. Pastor Henk Bak en ds. Martien Pettinga zullen in deze viering voorgaan. Er is deze ochtend ook kinderkerk in de RKK.
We sluiten ons aan bij het thema van de landelijke Raad van Kerken ‘Recht voor ogen’ en lezen daarbij Deuteronomium 16, 10-20, Romeinen 12, 1-13 en Lucas 4, 14-21. Het koor St. Caecilia zal aan deze dienst meewerken, en ook is er veel ruimte voor samenzang. Hartelijk welkom!

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype