zoomtext

In 2014 lazen we in ochtenddiensten Exodus 1-15 (de slaven roepen < > bevrijding door de zee heen). In 2018 lazen we Exodus 15-24 (de woestijn in < > naar de berg Gods). Op de laatste zondag, toen we de gestorvenen herdachten, lazen we in Exodus 24 dat God het Verbond heeft gesloten met zijn mensen!
Exodus telt 40 hoofdstukken. Van de laatste 15 zijn veruit de meeste gewijd aan een belangrijke zaak: bouw en inrichting van het demontabele heiligdom: de Tabernakel. Eerst tot in de details de opdracht door de HEER. Daarna, tot in de details: de uitvoering van de opdracht. Het verslag wordt alleen onderbroken door een zeer ingrijpend incident: dat van de verering van het gouden stierkalf.
In deze avonddienst gaat het om de berichten over de Tabernakel! Een kwart van heel Exodus over een Tent! Kun je nagaan hoe belangrijk de schrijver die Tent vindt!

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype