zoomtext

Nieuwsberichten:

- Vaartocht Kerk naar Buiten
- Opknappen jeugdlokaal
- Taizé-reis augustus/september 2018

Opknappen jeugdlokaal zo goed als klaar

Het jeugdlokaal in de Opstandingskerk is rond 1995 verbouwd. Toen is er een stuk aangebouwd en zijn de keuken, de bar en de toiletten gerealiseerd. Daarna heeft het jeugdlokaal nog een nieuwe vloer gekregen, maar verder is er sindsdien niet veel meer aan gebeurd. De afgelopen tijd heeft het jeugdlokaal weer een flinke opknapbeurt gekregen. In april en mei is er een nieuwe keuken geplaatst met een oven, magnetron en vaatwasser. De (verhuur)mogelijkheden van het jeugdlokaal zijn hiermee groter geworden. Daarnaast is het jeugdlokaal helemaal geschilderd. Voor het uitkiezen van de kleuren hebben we advies gekregen van een echte kleurenadviseur. Dat er over is nagedacht is te zien aan het resultaat. Verder is de verlichting op sommige punten aangepast en is er een kast geplaatst waarachter de (nieuwe 2de handse) klaptafels kunnen worden opgeborgen. Tot slot is er aandacht besteed aan de aankleding van de ruimte. Er zijn banken en tafeltjes geplaatst en de muren zijn van ‘decoratieve elementen’ voorzien. Al met al is het jeugdlokaal door deze opknapbeurt een frisse, gezellige ruimte geworden. We hopen dat jong én oud, gebruikers vanuit de kerk én huurders van buiten heel veel jaren veel plezier zullen hebben van het opgeknapte jeugdlokaal.

Taizé-reis 26 augustus - 2 september 2018

In de laatste week van de zomervakantie wordt er vanuit Monnickendam weer een reis georganiseerd naar Taizé. Taizé is een klein dorpje in Frankrijk, niet ver van de Zwitserse grens, waar sinds 1940 een kleine kloostergemeenschap gevestigd is, met (heel bijzonder) mensen uit allerlei kerkelijke richten, protestants en katholiek. In de zomermaanden bezoeken elke week duizenden jongeren uit heel Europa dit kleine dorp.

Wanneer je een weekje in Taizé bent volg je het ritme van de gemeenschap. Dagelijks drie keer een dienst waarin wordt gebeden, waarin we stil zijn en ook veel zingen. Daar omheen ontmoet je elkaar in gespreksgroepjes, activiteiten, maaltijden. Even een weekje helemaal weg van je eigen gehaaste leven. Tijd voor mooie ontmoetingen, leuke gesprekken, bijzondere ervaringen en ook ontzettend veel lol. Een week om niet snel te vergeten!

De kosten voor een verblijf in Taizé zijn niet hoog: de gehele week verblijf (slaapplaats en maaltijden) kost voor een jongere tussen de 50 en 75 Euro, afhankelijk van wat je zelf kunt betalen. Als we met een groep met een paar auto's gaan, dan delen we samen de benzinekosten. We vertrekken zondagmorgen 26 augustus vroeg vanaf de Grote Kerk en zijn de zondag erop, 2 september, ergens in de middag weer thuis.

De afgelopen jaren zijn we al meerdere malen met een groep uit Monnickendam en omgeving naar Taizé geweest - en ook voor deze week hebben zich al verschillende jongeren aangemeld. Dus: als jij tussen de 15 en 30 bent en zin hebt om vlak voordat je school of studie weer begint nog even 'bij te tanken' op een bijzondere plek, laat het dan weten aan Nico van Baren (nvbaren@quicknet.nl).

Ook als je het nog niet zeker weet of meer wilt weten, laat van je horen - we zijn van plan later dit voorjaar nog een bijeenkomst te organiseren voor als jij en/of je ouders meer willen weten over wat dat nou is, Taizé...

Wil je alvast een eerste indruk krijgen, kijk dan op de site van Taizé (in het Nederlands): http://taize.fr/nl.

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2017-2018: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft

Tien avonddiensten rondom het thema: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype