zoomtext

Tienernieuws

Kerst lijkt nog maar net geweest, maar met de tienerdienst gaan we ons al richten op de komende weken voor Pasen. De veertigdagentijd begint op woensdag 15 februari. We gaan met elkaar iets bijzonders van deze weken maken met hulp van de veertigdagenkalender van Tear. De kalender staat vol overdenkingen, weetjes en tips om je te inspireren tijdens de veertig dagen voor Pasen. Het thema is: Wortel schieten. Het bouwen van een goed fundament voor je leven is een hele kunst. Hoe doe je dat? De schrijvers van de kalender nemen je aan de hand van de bijbel mee in hun zoektocht naar antwoorden en nieuwe inzichten. Veertig dagen de diepte in, funderen, een stevig fundament in God. Om van daaruit naar anderen te reiken.

Bij de kalender is door Tear een programma gemaakt speciaal voor tieners. In de vier tienerdiensten die er zijn in die periode gaan we elke keer aan de slag met een van de onderwerpen. De tieners krijgen allemaal een eigen kalender om mee naar huis te nemen en te gebruiken met hun ouders en broers en zussen. Bij de kalender zit ook een gezinsschriftje om het ook voor jongere kinderen leerzaam te maken.

Tieners: voor jullie is de veertig dagen tijd misschien een ver van mijn bed show? Ik daag je uit om te komen naar de tienerdienst van 11 februari (en ook 25/2, 11/3 en 25/3)! Daar zal je duidelijk worden wat de veertig dagen tijd is en hoe interessant de dingen zijn die we gaan bespreken en beleven! Het wordt een bijzondere reis naar Pasen!

Bijbel en Borrel

Bijbel en Borrel! Elk kwartaal wordt er een Bijbel en Borrel georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën tussen de 18 en 45 jaar. We komen bij elkaar in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk voor een gezellige avond waarin je met leeftijdsgenoten aan de borreltafel kan praten over Bijbelse thema’s. Iedereen neemt zelf een hapje en een drankje mee, zodat we genoeg hebben om samen te delen.

Voor meer informatie kijk op onze Facebookpagina (Bijbel en Borrel Monnickendam)

Marion Boom        Houtrib 65             06-23126588          contactpersoon

Joke Karmelk        Peerdecamp 25     06-11480068          contactpersoon

Jeugdclubs

In verschillende leeftijdsgroepen wordt er wekelijks geknutseld. Ook lezen we een Bijbelverhaal of een gedicht. Vanaf groep 3 t/m groep 8 ben je bij ons van harte welkom. We komen wekelijks bij elkaar in de Opstandingskerk, vanaf half september tot Pasen, behalve in de schoolvakanties. Per seizoen vragen we een bijdrage van 15 euro per kind.

Maandagavond    19.00 - 20.15 uur:  jongens groep 5/6
Dinsdagavond      19.00 - 20.15 uur:  meisjes groep 7/8
Woensdagavond  19.00 - 20.00 uur:  jongens en meisjes groep 3/4
Woensdagavond  19.00 - 20.15 uur:  meisjes groep 5/6
Donderdagavond 19.00 - 20.15 uur:  jongens groep 7/8 

Rock Solid

Rock Solid is er voor tieners vanaf groep 8 tot en met 14 jaar. Rock Solid prikkelt tieners om het christelijk geloof te ontdekken. De thema’s sluiten naadloos aan bij hun belevingswereld. Bovendien komen tieners graag naar Rock Solid vanwege de enorme dosis humor in de gekke spelletjes. Dat maakt dat tieners ook snel hun niet-gelovige vrienden meenemen. Rock Solid is er elke 2 weken op zaterdagavond om 19:30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk. Het seizoen start vanaf half september. Hou voor de precieze data de website of het kerkblad in de gaten.

Up2u

Voor jongeren van 15-17, catechese met zelfwerkzaamheid. Leer je echt wat? Natuurlijk en niet in het minst via het principe ‘leren door doen’. Garantie: na afloop van het seizoen is je inzicht op enkele belangrijke punten rond geloof en leven behoorlijk verdiept. Alleen als je meedoet natuurlijk.  

Up2U heeft een tijdje stil gelegen, maar begint op 20/11 weer. Voortaan altijd op een maandag, van 19.15 tot ongeveer 20.15 uur in de Opstandingskerk. Vrienden / vriendinnen mag je meenemen.  

#durftezoeken

Voor jongeren van 14 t/m 18 jaar is er #durftezoeken. In een gezellige sfeer bespreken we onderwerpen die jou bezig kunnen houden. Bijvoorbeeld: uitgaan, vriendschap, relaties, tegenslagen, dromen en het helpen van andere mensen. Na afloop chips, cola en poolen!

#durftezoeken is er elke 2 weken op vrijdagavond om 20.30 in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk. Het seizoen start vanaf half september. 

18+ Catechese

Dat zou mooi zijn: met een groep jong volwassenen een helder zicht krijgen op het christelijk geloof, je vrij voelen om te zeggen wat je denkt, samen niet bang zijn voor kritische vragen en nieuwe inzichten rond God, Bijbel en kerk, het gewone bestaan meer gaan beleven tot op z’n diepste dimensie, dat is tot op God toe. En zo een stap maken naar een eigen volwassen geloof.

Dag en tijdstip van de samenkomsten: in overleg met de deelnemers. Aanmelding: per mail, telefonisch, of wanneer we elkaar tegenkomen. Geef aan wanneer je kunt.

ds. Eugène Baljet              655850                 eugenebaljet@hotmail.com

World Servants Monnickendam

Van 31 juli t/m 18 augustus 2017 zijn 13 jongeren en 4 begeleiders uit Waterland in Malawi geweest als World Servants. Samen met 12 jongeren uit Hurdegaryp hebben zij in Mkumbanjara klaslokalen en latrines gebouwd samen met de lokale bevolking. Mkumbanjara is een kleine gemeenschap in het Mzimba South District in Malawi. Veel kinderen kunnen hun school niet afmaken. Extra klaslokalen en lerarenwoningen zorgen ervoor dat er meer kinderen langer en goed onderwijs kunnen volgen.
Als u geïnteresseerd bent in de belevenissen van de jongeren ga dan naar: www.wsmonnickendam.nl. Onder 'Volg ons' vindt u verslagen en foto's.

even pauze...

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2017-2018: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft

Tien avonddiensten rondom het thema: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype